Sałatka „Kasia” (sędziowska)

Składniki:

Kawałek (5-10 centymetrów bieżących) grubego świeżego pora

2-3 jaja ugotowane na twardo

Kilka (3-5) świeżych sporych pieczarek

Majonez kielecki (w ostateczności kętrzyński…), jedna czubata stołowa łyżka

Procedura:

Por skroić na cienkie plasterki (2-4 milimetry), plastry przekroić na pół lub bardziej, skręcić w garści żeby się rozpadły, wrzucić do michy, delikatnie posypać solą, przemieszać, poczekać

Podobnie z jajami (bez solenia); wrzucić do michy

Pieczarki tak samo (bez solenia), tylko naprzód pokrojone zalać niewielką ilością wody, krótko zagotować, odcedzić, wrzucić do michy

Dodać majonez

Wszystko wymieszać widelcem

Poczekać, potem przełożyć do mniejszej miseczki, wydawać

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Możliwość komentowania jest wyłączona.